Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Soorten gevelbekleding

Met de juiste gevelbekleding kan je elk type gebouw een stijlvolle uitstraling geven. Bij het kiezen van materialen moet je je natuurlijk niet alleen blindstaren op het uiterlijk. Ook onderhoud, isolatie mogelijkheden en de prijs per vierkante meter zal een belangrijke invloed hebben. Een overzicht van alle soorten gevelbekleding met belangrijke info vind je hier terug.

Ga snel naar: soorten gevelbekledingisolatieonderhoudprijs op maat ontvangen

 

gevelbekleding soorten hout Houten gevelbekleding

Natuurlijk en elegant zijn de meest typerende kenmerken van een houten gevelbekleding. Voor een mooie vergrijzing en lange levensduur is het belangrijk te kiezen voor de juiste houtsoort en een correcte plaatsing.

Prijs: Vanaf €100/m² (excl. isolatie en BTW – inclusief plaatsing)

Lees hier alles over houten gevelbekledingen.

 

 

soorten gevelbekleding crepi Crepi gevelbepleistering

Je gevel bepleisteren met crepi zorgt meteen voor een nieuw uitzicht van je woning en draagt bij tot de isolatie ervan. Er bestaan twee soorten gevelbepleisteringen: minerale en kunstharspleister. Deze zijn beschikbaar in vlakke of ruwe structuren en verschillende kleuren.

Prijs: Vanaf €40/m² (excl. isolatie en BTW – inclusief plaatsing)

Lees hier alles over crepi gevelbekledingen.

 

 

soorten gevelbekleding metaal Metalen gevelbekleding

Aluminium, inox, zink of koper zijn voorbeelden van metalen gevelbekledingen. Deze bekleding is verkrijgbaar in platen, cassettes, sidings of zelfs als leien. Metaal is goed tegen de verschillende weersinvloeden bestand en gaat daardoor zeer lang mee.

Prijs: Vanaf €50/m² (excl. isolatie en BTW – inclusief plaatsing)

Lees hier alles over metalen gevelbekledingen.

 

 

soorten gevelbekleding pvc gevel PVC gevelbekleding

PVC is goedkoop en gemakkelijk te bewerken. Je heb uitvoeringen met een hout- of betonlook en PVC platen zijn in allerlei verschillende kleuren te verkrijgen. PVC heeft goede isolerende eigenschappen, is duurzaam en moet je zo goed als niet onderhouden.

Prijs: Vanaf €75/m² (excl. isolatie en BTW – inclusief plaatsing)

Lees hier alles over pvc gevelbekledingen.

 

 

soorten gevelbekleding steenstrips Steenstrips als gevelbekleding

Steenstrips zijn vooral bekend als bekleding binnen in het huis, maar ze kunnen ook perfect als gevelbekleding toegepast worden. Het zijn dunne stroken uit baksteen of kunststof die op de gevel worden gelijmd. Ze bieden je huis uitstekende isolatie en ze hebben het uitzicht van echte stenen.

Prijs: Vanaf €150/m² (excl. isolatie en BTW – inclusief plaatsing)

Lees hier alles over steenstrips als gevelbekleding.

 

soorten gevelbekleding gevelsteen Gevelsteen gevelbekleding

Gevelstenen zijn en blijven een klassieker onder de gevelbekleding. Ze zijn ontzettend sterk, vormvast en duurzaam. Bovendien staat een gevelsteen al lang niet meer synoniem met de traditionele rode baksteen. Je kan kiezen uit een grote waaier van kleuren en structuren.

Prijs: Vanaf 90 euro/m² (excl. isolatie en BTW – inclusief plaatsing)

Lees hier alles over gevelsteen als gevelbekleding.

 

 

soorten gevelbekleding leien Leien gevelbekleding

Leien kan je niet alleen als dakbedekking gebruiken, ze dienen ook als gevelbekleding. Door het dak en de gevel in hetzelfde materiaal te maken, maak je van je woning één mooi geheel. Er bestaan natuurleien en kunstleien.

Prijs: Vanaf €75/m² (excl. isolatie en BTW – inclusief plaatsing)

Lees hier alles over leien gevelbekledingen.

 

 

soorten gevelbekleding vezelcement Vezelcement platen gevelbekleding

Vezelcement wordt het meest gebruikt voor gevelplaten en gevelstroken, zoals sidings. Sidings zijn panelen uit vezelcement waar de gevel volledig of gedeeltelijk mee bekleed kan worden. Een gedeeltelijke bekleding met vezelcement platen creëert een unieke gevelbekleding.

Prijs: Vanaf €100/m² (excl. isolatie en BTW – inclusief plaatsing)

Lees hier alles over vezelcement gevelbekledingen.

 

 

Andere soorten gevelbekledingen

Een ander veel gebruikt materiaal is kunststof-hout of houtcomposiet. Hierbij bekleedt je je gevel met platen die er uitzien als echt hout. Het materiaal is een goedkopere variant van hout, namelijk een samenstelling van kunststof en hout. Je hebt hierbij de vrijheid om zelf te kleur te kiezen. Zo heb je niet te maken met vergrijzing zoals het geval is bij 100% natuurlijk hout.

Er bestaan ook alternatieve methodes om je gevel te bekleden. Zo kan je gaan voor een groengevel of plantengevel. Hiervoor wordt een houten of metalen rooster op de gevel bevestigd waartussen de gekozen klimplant zal groeien en zo je gevel bedekken.

Het is ook mogelijk om je gevel volledig uit glas te maken. Dit heet een vliesgevel of glasgevel. De buitengevel is hier niet dragend en wordt uit lichte materialen gebouwd waarop het glas bevestigd wordt. Bij een glasgevel geniet je van een niet te evenaren lichtinval. Dit type gevelbekleding wordt vooral als gevel voor kantoren of bedrijfsgebouwen gebruikt.

Wie houdt van een industriële look kan gaan voor een gevel uit beton. Het tijdperk dat beton altijd koud en lelijk is, is voorbij. Door te kiezen voor architectonisch sierbeton geef je je gevel een unieke look. Je kan er allerlei kanten mee uit en het is zeer mooi als het gecombineerd wordt met andere materialen.

Andere materialen zijn: multiplex, kleidakpannen, bakstenen of spuitkurk. Voor een vrijblijvende prijs op maat voor elk type gevelbekleding kan je op onze offertepagina terecht.

 

soorten gevelbekleding groengevel

 

Isolerende soorten gevelbekleding

Een goede gevelbekleding zorgt ook voor isolatie voor je woning. Sommige soorten gevelbekleding isoleren beter dan andere. Crepi is een voorbeeld van een materiaal dat goede isolerende eigenschappen heeft. Een goede gevelbekleding alleen is echter niet genoeg om je woning mee te isoleren. Maak daarom van de gelegenheid gebruik en plaats direct isolatie alvorens je aan de bekleding begint.

Crepi kan je trouwens rechtstreeks op het isolatiemateriaal aanbrengen. Ook steenstrips bieden dit voordeel en kunnen direct op de isolatielaag gelijmd worden. Hout en PVC behoren eveneens tot de goed isolerende materialen. Als je vrijblijvend een prijs op maat wenst te ontvangen voor het isoleren van jouw gevel, kan je op de offertepagina terecht.

 

Onderhoud van verschillende soorten gevelbekleding

De ene soort gevelbekleding heeft meer onderhoud nodig dan de andere. Hout is een natuurlijk product dat behandeld moet worden om te voorkomen dat het gaat vergrijzen of rotten. Natuurleien zal je moeten behandelen zodat er geen mos op gaat groeien. Mossen en algen hechten zich namelijk graag aan dit type leien. Een regelmatige ontmossing zal dus nodig zijn. Wil je het uitzicht van leien maar staat dit onderhoud je niet zo aan? Dan kan je voor kunstleien kiezen.

PVC en metaal zijn voorbeelden van gevelbekledingen die zo goed als geen onderhoud nodig hebben. Na verloop van tijd zal metaal een natuurlijke patina krijgen. Deze patina of verkleuring zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling.

 

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers