Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vochtproblemen in huis

Vocht in huis is een zeer complexe materie. Er bestaan verschillende types van vochtproblemen, maar bij elke soort is het belangrijk om eerst na te gaan wat het probleem veroorzaakt, want elke oorzaak heeft zijn eigen oplossing. In dit artikel worden de oorzaken en oplossingen besproken.

Ga snel naar: oorzaaksoorten & oplossingeneen prijs op maat ontvangen voor vochtbestrijding

 

vochtproblemen doorslaand vocht Hoe ontstaat vocht?

Het is eigenlijk best grappig: we pakken steeds beter onze woningen in met o.a. een betere isolatie, maar tegelijkertijd wordt het moeilijker voor de woning om op natuurlijke wijze te ventileren. Hierdoor stijgt de nood aan ventilatiesystemen (verplicht bij nieuwbouw) om het vochtpeil in de woning onder controle te houden.

Vocht ontstaat namelijk door een te goede isolatie en een gebrek aan ventilatie. Maar sommige vochtproblemen zoals doorslaand vocht is eigenlijk een insijpeling van water in je gevel. Dit komt door voegen die poreus geworden zijn. Vele vochtproblemen kan je oplossen door je gevel te impregneren en zo je gevelbekleding waterdicht te maken.

 

Soorten vochtproblemen & Oplossingen

We onderscheiden in grote lijnen 3 soorten problemen met vocht: Condensatie, doorslaand vocht en lekken en tot slot ook nog het opstijgend vocht, doch het is belangrijker om eerst de oorzaak op te sporen. De soorten vochtproblemen kunnen u of de firma die u heeft aangesteld wel in de juiste richting sturen.

 

1. Condensatie

Condensatie is water dat verdampt en terug vloeibaar wordt. Condensatievocht gaat zicht zetten op de plekken waar de temperatuursverschillen het grootst zijn. In huis is dat meestal de ramen en spiegels. Denk maar als je uit de douche komt en je spiegel bedampt is. Hetzelfde kan voorkomen wanneer je met je raam gesloten slaapt, en ’s morgens condens op je ramen ontdekt. Condensatie komt voor door een te goede isolatie en door te weinig verluchting en ventilatie.

Oplossing: Ventilatie plaatsen – Ontdek hier de prijs

 

2. Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is vocht dat via je gevel naar binnen sijpelt. Dit ontstaat door scheuren of barsten in de voegen en geeft je gevel een lelijke uitstraling. Ja kan dit zien door kleurverschillen in de gevel.

Oplossing: voegen herstellen en gevel impregneren – Ontdek hier de prijs

 

3. Opstijgend vocht

Opstijgend vocht komt via de grond in je woning terecht. Het kan schimmels en muffe geuren in je woning veroorzaken.

Oplossing: muren injecteren – Ontdek hier de prijs

 

4. Bouwvocht

Bouwvocht komt het vaakst voor bij nieuwbouwwoningen. Tijdens de bouw van je woning wordt er veel water gebruikt en dit is er meestal niet helemaal uitgetrokken wanneer je er komt in wonen.

Oplossing: Met een bouwdroger –  Ontdek hier de prijs

 

vochtproblemen gevel

 

Oorzaken van vocht

Vocht kan echter verschillende oorzaken hebben. Om een oplossing voor het vochtprobleem te kunnen bieden, zal een gespecialiseerde firma dus eerst moeten nagaan wat het probleem veroorzaakt. Ook hier kunnen meningen verschillen en kan de ervaring van de firma de doorslag geven in een correcte analyse en bestrijding. Daar waar het vocht zichtbaar is, is ook niet noodzakelijk dezelfde plaats als waar het probleem zich effectief bevindt. Je kan eenvoudig met vakmannen uit jouw buurt in contact komen, door onderstaand formulier in te vullen. Je ontvangt dan van hen een prijs op maat waardoor je eenvoudig de prijzen kan vergelijken en zo geld op je kostenfactuur besparen.

 

Naast bovenstaande artikelen, kan je op bij ons ook nog volgende nuttige leesvoer vinden over de vochtproblematiek:
1. Vocht: de boosdoener van uw woning
2. Tips om vochtproblemen te detecteren en te bestrijden
3. Informatie over vochtmeters: haal zelf een vochtmeter in huis en detecteer snel vochtproblemen!

 

Vochtproblemen oplossen

Eender welk vochtprobleem moet aangepakt worden. Wacht dus niet te lang om vochtproblemen te bestrijden en raadpleeg de expertise van een vakman. Gebruik ons formulier om in contact te komen met vochtbestrijders uit uw regio die voor u een offerte op maat kunnen maken. Vul uw gegevens in en ontvang tot maximaal 5 prijsoffertes die je kan vergelijken.

 

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders