Vochtproblemen in huis

Vocht in huis is een zeer complexe materie. Er bestaan verschillende types van vochtproblemen, maar bij elke soort is het belangrijk om eerst na te gaan wat het probleem veroorzaakt, want elke oorzaak heeft zijn eigen oplossing.

Het is eigenlijk best grappig: we pakken steeds beter onze woningen in met o.a. een betere isolatie, maar tegelijkertijd wordt het moeilijker voor de woning om op natuurlijke wijze te ventileren. Hierdoor stijgt de nood aan ventilatiesystemen (verplicht bij nieuwbouw) om het vochtpeil in de woning onder controle te houden.

Soorten vochtproblemen.

We onderscheiden in grote lijnen 3 soorten problemen met vocht: Condensatie, doorslaand vocht en lekken en tot slot ook nog het opstijgend vocht, doch het is belangrijker om eerst de oorzaak op te sporen. De soorten vochtproblemen kunnen u of de firma die u heeft aangesteld wel in de juiste richting sturen.

Oorzaken van vocht.

Vocht kan echter verschillende oorzaken hebben. Om een oplossing voor het vochtprobleem te kunnen bieden, zal een gespecialiseerde firma dus eerst moeten nagaan wat het probleem veroorzaakt. Ook hier kunnen meningen verschillen en kan de ervaring van de firma de doorslag geven in een correcte analyse en bestrijding. Daar waar het vocht zichtbaar is, is ook niet noodzakelijk dezelfde plaats als waar het probleem zich effectief bevindt.

1. Condensatie
2. Doorslaand vocht (insijpelend regenwater) en lekken
3. Opstijgend vocht
4. Bouwvocht

Naast bovenstaande artikelen, kan je op bij ons ook nog volgende nuttige leesvoer vinden over de vochtproblematiek:
1. Vocht: de boosdoener van uw woning
2. Tips om vochtproblemen te detecteren en te bestrijden
3. Informatie over vochtmeters: haal zelf een vochtmeter in huis en detecteer snel vochtproblemen!

 

opstijgend vocht binnenmuur

Vochtproblemen oplossen.

Eender welk vochtprobleem moet aangepakt worden. Wacht dus niet te lang om vochtproblemen te bestrijden en raadpleeg de expertise van een vakman. Gebruik ons formulier om in contact te komen met vochtbestrijders uit uw regio die voor u een offerte op maat kunnen maken. Vul uw gegevens in en ontvang tot maximaal 5 prijsoffertes die je kan vergelijken.

 

Ontvang gratis offertes voor vochtbestrijding

Last van een vochtige kelder, vochtige binnenmuren of een vochtige gevel? Wacht niet te lang om deze te bestrijden en raadpleeg de expertise van een vakman. Gebruik ons formulier om in contact te komen met vochtbestrijders uit uw regio die voor u een offerte op maat kunnen maken. Vul uw gegevens in en ontvang tot maximaal 3 prijsoffertes die je kan vergelijken.

✓ 284 erkende vochtbestrijders ingeschreven
✓ GRATIS online & snel prijzen ontvangen
✓ Jaarlijks meer dan 3500+ afgehandelde opdrachten