Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Buitengevel isoleren en bepleisteren

Is spouwmuurisolatie bij jouw woning geen optie? Dan kan je ook je buitenmuren isoleren langs buiten. Bij die isolatiemethode is crepi de ideale gevelafwerking. Wat zijn de voordelen van zo’n gevelrenovatie met crepi? Hoe kan een vakman optimaal je buitengevel isoleren en bepleisteren? En welke alternatieven voor sierpleister zijn ook mogelijk als afwerking voor buitengevelisolatie? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Hoe buitengevel isoleren en bepleisteren?
Gevel isoleren en bepleisteren: prijs
Belangrijke aandachtspunten
Zelf isoleren en bepleisteren of vakman?
Mogelijke alternatieven voor sierpleister
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom je buitengevel isoleren en bepleisteren?

Is een gevelrenovatie voor je woning dringend aan de orde? Of wil je je muren isoleren, maar zijn die niet geschikt voor spouwmuurisolatie? Dan is je buitengevel isoleren en bepleisteren een uitstekend idee. Met zo’n gevelrenovatie ben je zeker van…

  • Beste prijs-kwaliteitsverhouding: crepi is een ideale, dunne afwerkingslaag voor je gevelisolatie. Bovendien is zo’n sierpleister ook erg duurzaam én budgetvriendelijk. Kortom, voor een gevelrenovatie biedt een bepleistering de beste prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Lagere energiefactuur en hoger wooncomfort: je gevel vormt een grote oppervlakte. Door je buitenmuur te isoleren en te bepleisteren kan je dan ook tot 25% besparen op je energiekosten. Bovendien geniet je van een constantere binnentemperatuur, minder omgevingsgeluiden, …
  • Optimale bescherming tegen vocht: een sierpleister is niet alleen waterafstotend, maar ook dampopen. Je gevel blijft dus ademen, waardoor vocht kan ontsnappen. Zo vermijd je efficiënt vochtproblemen in je buitenmuren.
  • Prachtige uitstraling van je woning: door je buitenmuur te isoleren en te bepleisteren werk je alle oneffenheden, beschadigingen, kleurverschillen, … weg. Bovendien kan je door het brede aanbod aan uitvoeringen van crepi zelf de nieuwe uitstraling van je woning bepalen.
  • Hogere waarde van je woning: door je buitengevel te isoleren stijgt je EPC-score. Dat maakt je woning aantrekkelijker bij een eventuele latere verkoop. Ook het prachtige uitzicht van je nieuwe gevel kan kopers over de streep trekken.
  • Geen ruimteverlies in je woning: met buitengevelisolatie verlies je geen ruimte aan de binnenkant van je woning. Dat is wel zo als je je muren langs binnen zou isoleren. Bovendien moet je ook geen radiatoren verplaatsen, vensterbanken aanpassen, …

Advies op maat nodig? Je kan vrijblijvend meerdere vakmannen in je buurt contacteren voor een voorstel op maat van jouw woning en wensen via onze offertedienst. Start je aanvraag hier!

buitengevel isoleren en bepleisteren

 

Hoe buitengevel isoleren en bepleisteren?

Je gevel bepleisteren met isolatie is een secure, arbeidsintensieve klus. Heb je zelf weinig ervaring met isolatie- en gevelwerken? Dan schakel je best een ervaren vakman in. Die gaat doorgaans als volgt te werk:

  1. Eventuele bestaande spouw isoleren

    Buitengevelisolatie is ideaal als je geen spouwmuren hebt. Is er wel zo’n luchtspouw tussen je binnen- en buitenmuur? Dan zal je vakman eerst kijken om die op te vullen met isolatie. Zo vermijd je een koude luchtstroming tussen beide muren.

  2. Isolatie op buitenmuur aanbrengen

    Is je gevel correct voorbereid? Dan brengt een gevelwerker de isolatielaag aan op je buitenmuur. Hij gebruikt daarvoor harde kunststof isolatieplaten (PUR, PIR, XPS, …). Die zijn ongevoelig voor vocht en hebben een hoge isolatiewaarde. Zo volstaat een dunne isolatielaag om optimaal je gevel te isoleren. Om de isolatieplaten vast te maken, gebruikt de vakman een speciale lijmspecie.

  3. Buitenmuur bepleisteren

    Op de naadloze isolatielaag tegen je buitenmuur plaatst de vakman een wapeningsnet en hoekprofielen. Daarna kan hij starten met het bepleisteren van je gevel. De exacte werkwijze hangt vooral af van het type crepi: gaat het om synthetische of minerale sierpleister? Na de plaatsing werkt de specialist je crepi af volgens jouw wensen: opschuren, een patroon in de crepi krabben, …

  4. Gevel hydrofoberen (optioneel)

    Wil je je vernieuwde gevel optimaal beschermen tegen vocht en vuil voor vele jaren? Dan kan je na de renovatie ook nog je buitenmuur laten hydrofoberen. Een vakman brengt dan een transparante, waterwerende coating aan op je gevel.

Op zoek naar een gevelwerker in je buurt? Je kan vrijblijvend advies en prijzen op maat aanvragen voor jouw gevelrenovatie bij meerdere vakmannen via onze offerteservice.

 

Gevel isoleren en bepleisteren: prijs

Een gevelrenovatie met crepi biedt de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Maar hoeveel betaal je nu ongeveer om je buitengevel te isoleren en te bepleisteren? Gemiddeld mag je rekenen op 100 à 130 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Die kosten hangen vooral af van de oppervlakte van je gevel, de moeilijkheidsgraad van de werken, de gekozen uitvoering, …

LET OP: de prijzen kunnen ook variëren van gevelwerker tot gevelwerker. Wil je gericht totaalprijzen, maar ook uitvoeringen, adviezen, uitvoertermijnen, … vergelijken? Dan vraag je best meerdere voorstellen aan bij gevelspecialisten actief in je buurt. Start je aanvraag hier!

 

buitenmuur isoleren en bepleisteren

 

Belangrijke aandachtspunten

Wil je zeker zijn van een optimaal eindresultaat na je gevelrenovatie? En dat volledig op maat van jouw woning, je persoonlijke wensen én je budget? Dan hou je best rekening met de volgende aandachtspunten:

  • Type sierpleister: je kan kiezen voor een minerale, ruwere sierpleister die de vakman in 1 dikkere laag aanbrengt. Die is ideaal voor de renovatie van oudere woningen. Als afwerking voor gevelisolatie is een synthetische crepi in 3 lagen (op basis van kunsthars) echter doorgaans de beste keuze. Die is elastischer en de kans op eventuele scheurtjes is miniem.
  • Uitvoering van de bepleistering: met crepi kan je vele kanten uit qua kleuren, structuren en afwerkingen. Ga je voor een stoere betonlook crepi of spreekt een gladde, witte sierpleister je meer aan? Vraag zeker offertes aan bij meerdere vakmannen om gericht hun voorgestelde uitvoeringen te vergelijken.
  • Dunne isolatielaag: ook aan de buitenkant van je woning wil je uiteraard niet te veel plaats verliezen, zeker niet als je weinig plaats hebt aan de straatkant bv. Daarom kiest een vakman voor isolatieplaten met een zo hoog mogelijke isolatiewaarde (bv. PIR). Zo bereik je met een dunne isolatielaag toch de vereiste thermische isolatie die je nodig hebt.
  • Onderhoud van de crepi: wil je vermijden dat je bepleistering na verloop van tijd kampt met groene aanslag, vlekken, …? Dan laat je best je gevel hydrofoberen na de plaatsing. Dankzij zo’n waterwerende coating krijgen vocht, algen, mos en ander vuil geen kans om zich te hechten. Met verdere vragen over het onderhoud van je crepi gevel kan je terecht bij een gespecialiseerde vakman in je buurt.
  • Mogelijke premies & financiële voordelen:  voor muurisolatie kan je rekenen op verschillende premies om de kosten van je investering te drukken. Is je woning bovendien minstens 10 jaar oud? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% op zowel de materiaal- als de arbeidskosten.
  • Eventuele alternatieven voor crepi: naast een sierpleister kan je je gevelisolatie natuurlijk nog afwerken met verschillende andere gevelbekledingen. Denk bv. aan steenstrips, een houten gevelbekleding, gevelpanelen, …

 

Zelf gevel isoleren en bepleisteren of vakman?

Een gevelrenovatie met crepi gaat relatief snel, maar vergt wel de nodige expertise en precisie. Heb je zelf weinig ervaring met gevelwerken? Dan schakel je voor een optimaal resultaat best een gespecialiseerde vakman in. Zo kan je gegarandeerd rekenen op…

  • Advies op maat: in welke mate moet je gevel eerst voorbereid worden? Hoe dik moet je isolatielaag zijn? En welk type sierpleister in welke uitvoering kies je best voor jouw woning? Een vakman staat je bij met advies op maat gedurende je volledige project.
  • Hoogwaardige materialen: een gevelspecialist werkt enkel met kwaliteitsvolle isolatieplaten, sierpleisters, … Zo ben je zeker van een fraaie gevel met een lange levensduur. Bovendien kan zo’n vakman al die materialen ook inkopen aan scherpere prijzen.
  • Correcte, snelle plaatsing: een gevelwerker isoleert en bepleistert je gevel volgens de regels van de kunst. Dankzij al zijn ervaring, expertise en het juiste gereedschap gaat die plaatsing ook snel. Zo blijven de arbeidskosten voor je project beperkt.
  • Garantie op de werken: ga je zelf aan de slag? Dan ben je financieel niet beschermd bij eventuele fouten tijdens de plaatsing. Dat is wel zo als je met een gevelwerker samenwerkt. Je krijgt dan een garantie op de werken en de vakman neemt eventuele extra kosten voor zijn rekening.
  • Verlaagd btw-tarief: is je woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je slechts 6% btw op alle materialen en de arbeidskosten. Dat betekent een flink verschil op je eindfactuur.

Gevelwerkers in je buurt contacteren? Dat kan volledig vrijblijvend via onze offerteservice.

 

Mogelijke alternatieven voor crepi

Naast crepi kan je de gevelisolatie natuurlijk ook afwerken met een andere gevelbekleding naar keuze. Uit welke mogelijkheden kan je nog kiezen? Enkele populaire alternatieven op een rij:

  • Steenstrips: deze dunne, gezaagde bakstenen verlijmt een vakman rechtstreeks op je isolatielaag. Zo krijg je de uitstraling van een nieuwe bakstenen buitenmuur, maar zonder de noodzakelijke fundering. Ook zulke steenstrips zijn verkrijgbaar in tal van uitvoeringen.
  • Houten gevelbekleding: kies je liever voor een natuurlijke, warme uitstraling van je woning? Dan kan je naast crepi of steenstrips ook een houten gevelbekleding laten plaatsen. Je kan daarbij kiezen uit meerdere houtsoorten die geschikt zijn voor buitentoepassingen.
  • Gevelpanelen: met zulke panelen kan je vele kanten uit qua uitstraling en prijs. Er bestaan budgetvriendelijke sidings in PVC, maar ook grotere metalen panelen zijn een optie. Kortom, er bestaan gevelpanelen op maat van elke woning.

 

TIP: vergelijk voorstellen van meerdere gevelwerkers!

Twijfel je nog tussen verschillende afwerkingen voor je buitengevelisolatie? Dan contacteer je best meerdere vakmannen in je buurt. Zo krijg je een goed zicht op de mogelijkheden en kan je een doordachte keuze maken op maat van jouw woning en budget. Je kan vrijblijvend meerdere gevelspecialisten contacteren via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor gevelbepleistering ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers