Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Crépi gevelbekleding: Info & Prijzen

Crepi is een soort gevelbepleistering dat zowel bij renovaties als bij nieuwbouwprojecten wordt toegepast. Deze sierpleister is in ontzettend veel uitvoeringen beschikbaar waardoor hij bij elke bouwstijl past. Ontdek hier de prijs van crepi per soort en kom te weten hoe je het moet onderhouden en welke voordelen crepi biedt.

Snel naar: wat is crepiprijs per soortvoor-en nadelenisolerenplaatsingonderhoud

 

crepi gevelbepleistering Wat is crepi?

Crepi is een soort gevelpleister dat voornamelijk bestaat uit cement en zand. Crépi wordt ook wel sierpleister genoemd en kan dienen als afwerkingsmateriaal voor zowel binnen als buiten. Hoewel het misschien minder bekend is, is crepi een volwaardig alternatief voor baksteen of andere gevelbekledingen.

Het grote voordeel van crepi is dat je het eenvoudig kan gebruiken als afwerkingslaag voor buitenisolatie.

 

 

Prijs soorten crepi

De prijs van crepi hangt van verschillende factoren af. De prijs hangt eerst en vooral af van het soort crepi. Of je de crepi al dan niet met isolatie zal plaatsen zal de grootste kostenbepaler zijn. Ontdek hieronder alle verschillende prijzen.

 

1) Minerale gevelpleister

De minerale gevelpleister is een ruwe uitvoering van crepi. Het wordt in een dikke laag aangebracht waardoor oneffenheden goed verborgen kunnen worden. Daarom is deze soort crepi ideaal voor het renoveren van oudere huizen. Met minerale pleister is het mogelijk om structuur in je gevel aan te brengen. Er wordt dan na de plaatsing een patroon in de pleister gekrabd.

Minerale pleister is erg dampopen. Dit is uitstekend om opstijgend vocht te voorkomen. Zoals eerder gezegd is minerale pleister ideaal voor het renoveren van oudere woningen, en aangezien deze woningen sneller last hebben van opstijgend vocht, biedt minerale pleister dus een dubbele oplossing.

» Prijs: ± €65/m² (excl. btw) – ontvang een prijs op maat

 

 

2) Synthetische sierpleister

Synthetische sierpleister, siliconenpleister of kunstharspleister heeft een egaler uitzicht dan minerale pleister. Deze crepi dient eerder als afwerkingslaag dan als gevelbekleding op zich. Kunstharspleister wordt namelijk vooral gebruikt als afwerking van buitenisolatie. Hij is elastischer dan minerale pleister en zal daarom minder kans hebben op scheuren.

Synthetische sierpleister weert gemakkelijker vuil af dan minerale pleister maar is minder kleurvast. Hij wordt namelijk in twee of drie lagen aangebracht waarvan enkel de bovenste laag met kleurstof gemengd wordt.

» Prijs: ± 70/m² (excl. btw) – ontvang een prijs op maat

 

 

3) Crepi met isolatie

Langs buiten isoleren is de meest effectieve isolatiemethode. Isolatie langs buiten moet nog steeds afgewerkt worden. Dit kan met verschillende materialen, zoals steenstrips, hout, pvc, maar ook met crepi. Door je buitengevel te isoleren met crepi kies je voor een onderhoudsvriendelijke gevelbekleding en een uiterst effectieve isolatiemethode.

» Prijs minerale crepi met isolatie: ± €80 à €100/m² (excl. btw) – ontvang een prijs op maat

» Prijs synthetische sierpleister met isolatie: ± €90 à €110/m² (excl. btw) – ontvang een prijs op maat

 

crepi gevel prijs

 

Andere soorten gevelbepleistering

Naast crepi bestaan er nog andere mogelijkheden om je gevel te bepleisteren. Denk maar aan kaleien of spuitkurk aanbrengen. Bij kaleien beschilder je je gevel met een kalkpleister. Dit is, net als minerale sierpleister, een goede techniek om oneffenheden weg te werken. In tegenstelling tot crepi dat in alle mogelijke kleuren toegepast kan worden, is kaleiverf doorgaans wit.

Spuitkurk wordt tegen je gevel gespoten en zorgt voor een decoratieve beschermlaag van je gevel. Spuitkurk kan wel enkel op vlakke ondergronden gespoten worden en dient dus niet als camouflage van scheurtjes of barsten.

 

Voor- en nadelen crepi

+ Bescherming tegen vocht: crepi beschermt je gevel extra tegen vocht. De sierpleister die is aangebracht is waterafstotend en dampopen. Het binnenkomend vocht (bvb. regen) zal dus niet door de oude gevelbekleding worden geabsorbeerd. Wanneer dit wel het geval is, kunnen er zowel binnen als buiten vochtplekken ontstaan. Crepi beschermt je gevel dus tegen doorslaand en opstijgend vocht.

+ Energiebesparing: Het is erg aangeraden om samen met de crepi, isolatie te laten plaatsen. Door je gevel langs buiten te isoleren zal de EPC-waarde van je woning stijgen en je energiefactuur dalen.

+ Vele kleuren: Crepi kan in zo goed als alle mogelijke kleuren toegepast worden. Laat je creativiteit de vrije loop, er zijn namelijk geen grenzen met crepi.

+ Past bij alle woningen: Doordat je crepi in alle mogelijke kleuren kan toepassen en kan kiezen voor een afwerking met een vlakke of ruwe structuur, past deze gevelbepleistering bij alle bouwstijlen.

 

– Moeilijke reiniging: Afhankelijk van de weersinvloeden en de plaats van je woning (vlak aan drukke straat vs. op het platteland), kan je crepi sneller vuil worden. Crepi reinigen is niet heel eenvoudig omdat je bij een foutieve methode riskeert dat je de pleister gaat beschadigen. Daarom is het aan te raden om hiervoor een professionele reinigingsfirma in te schakelen.

– Kleurverandering: Weersinvloeden kunnen de kleur van je crepi beïnvloeden. Donkere kleuren kunnen door de zon verbleken en mosvorming kan plekken vormen.

 

Isoleren met crepi

Gevelisolatie en crepi gaan hand in hand. De isolatie zorgt voor een efficiëntere manier van verwarmen en de crepi werkt dit af en biedt een extra beschermlaag tegen vocht.

Van alle isolatiemethodes is langs buiten isoleren de interessantste. Je woning bevindt zich zo in één grote isolatieschil waardoor koude bruggen voorkomen worden. Door langs buiten te isoleren verlies je binnen geen plaats aan isolatie.

Vraag raad aan gespecialiseerde vakmannen om te weten welke soort isolatie het beste voor jouw woning is. Via onze offerteservice kom je eenvoudig in contact met ervaren vakmannen uit jouw buurt.

 

crepi met isolatie

 

Plaatsing

Sierpleister kan op iedere vorm van metselwerk worden toegepast, zonder dat het uitmaakt hoe oud of in welke toestand deze zich bevindt. Qua voorbereiding kan dit wel verschillen geven: zo is het mogelijk dat de gevel eerst moet worden opgeschoond alvorens men aan het werk kan gaan. Crepi plaatsen gebeurt met een wapeningsnet dat scheuren in de buitenmuur moet voorkomen.

De plaatsing van crepi zal ook afhangen van welke soort crepi je laat aanbrengen. Zo wordt synthetische pleister in drie lagen aangebracht: basislaag, hechtingslaag en de afwerklaag is de crepi zelf. Minerale pleister daarentegen wordt doorgaans in één laag aangebracht.

 

Onderhoud

Afhankelijk van de weersomstandigheden zal je crepi gevel sneller vervuild geraken. Hoe egaler de crepi, hoe beter het vuil zal opvallen en omgekeerd. Synthetische pleister is minder gevoelig voor mossen die zich er kunnen aan hechten.

Let er op dat je je crepi gevel uit minerale crepi nooit met een hogedrukspuit reinigt. Je riskeert dan dat er stukken gaan loskomen. Een synthetische sierpleister kan je wel met een hogedrukspuit reinigen, op voorwaarde dat je het op een lage druk zet en heel voorzichtig werkt om je gevel niet te beschadigen.

Om te voorkomen dat je je gevel gaat beschadigen, is het aan te raden om je gevel door een gespecialiseerde reinigingsfirma te laten onderhouden. Klik hier om gratis prijzen te ontvangen voor het reinigen van je crepi gevel.

 

Belang vakman

Het aanbrengen van crepi wordt het beste door een vakman gedaan, het bepaalt namelijk het hele uitzicht van je woning. Via onze offerteservice kan je gratis en vrijblijvend vakmannen contacteren en prijzen op maat van hen ontvangen. Zo kan je zeer eenvoudig de prijzen van verschillende vakmannen vergelijken en het interessantste voorstel er uit halen. Klik hier om met vakmannen in contact te komen.

 

Offertes voor gevelbepleistering ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers