Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kunststof schroten: prijzen & inspiratie

Kunststof schroten zijn oersterk, kleurvast en creëren een chique uitstraling. Kunststof schroten zijn tegenwoordig verkrijgbaar in meer dan 30 kleuren en designs. Daar waar ze vroeger voornamelijk toegepast werden bij schuurtjes en bijkeukens, zijn kunststof schroten geëvolueerd tot de ideale gevelbekleding. Waarom? Dat ontdek je hier.

Ga snel naar: prijstoepassingenofferte aanvragen

 

kunststof schroten nieuwbouw Wat zijn kunststof schroten?

Kunststof schroten zijn een verzamelnaam voor smalle, holle planken van kunststof. Door de jaren heen zijn kunststof schroten enorm geëvolueerd naar een uitstekend alternatief als pvc gevelbekleding. De kwaliteit en het aanbod zijn er sterk op vooruitgegaan.

Kunststof schroten zijn niet helemaal hetzelfde als sidings. Sidings is een verzamelnaam voor gevelbekleding met zichtbare gevelstroken. Je vindt ze in vier materialen: hout, vezelcement, metaal en pvc. Je kan kunststof schroten dus wel beschouwen als pvc sidings.

 

Voordelen

De grootste troef van kunststof schroten is ongetwijfeld de grote veelzijdigheid. Ze zijn beschikbaar in heel vormen, afmetingen, modellen, designs en kleuren. Dat maakt dat kunststof schroten voor elke woning een meerwaarde bieden. Voor elk project vind je ongetwijfeld de juiste soort schroten die jouw woning doen stralen. De andere troeven van kunststof schroten vind je hier;

+ Kleurvast: verkleuren niet.

+ Vormvast: ongevoelig voor vocht en temperatuurschommelingen.

+ Onderhoudsvrij: oersterk en UV-bestendig.

+ Milieuvriendelijk: hergebruik van materialen en recycleerbaar.

+ Lange levensduur

 

Kunststof schroten prijs

Gevelbekleding in kunststof kost je gemiddeld 75 tot 125 euro per vierkante meter, inclusief btw en plaatsing. Kunststof schroten worden aangebracht op een onderliggend regelwerk dat tegen de buitengevel wordt gemonteerd. Belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden zijn eventuele isolatie en ventilatie.

Onvoldoende ventilatie kan leiden tot vochtproblemen. Daarom raden we sterk aan kunststof schroten te laten plaatsen door een ervaren vakman. Geïnteresseerd in kunststof schroten als bekleding? Ontvang hier gratis en vrijblijvend een prijsvoorstel op maat van een erkend installateur.

kunststof schroten grijs

Soorten schroten

Kunststof schroten vind je in verschillende soorten. De meest bekende zijn potdeksel en rabatdelen. Het verschil zit hem in de manier van plaatsen. Potdeksels worden dakpansgewijs, met overlap, aangebracht terwijl rabatdelen gebruik maken van het tandgroefsysteem.

 

Potdeksel

Het potdeksel gevelpaneel is in Nederland zeer populair als gevelbekleding. Potdekselen is het horizontaal aanbrengen van planken, waarbij de onderste plank iets onder de bovenliggende plank steekt. Het doel is een goede overlap met een goede afwatering én een strakke, mooi afgewerkte uitstraling als resultaat. Deze structuur is amper van echt hout te onderscheiden, maar je profiteert wel van de levensduur en onderhoudsgemak van kunststof.

 

Rabatdelen

Een rabat is een plank die aan de onderkant is voorzien van een groef en aan de bovenkant van een tand. Hierdoor kunnen de rabatdelen in elkaar geschoven worden. Naast enkele rabatdelen zijn er ook dubbele rabatdelen verkrijgbaar, waardoor de montage nog sneller verloopt.

 

Toepassingen

Gevelbekleding

Kunststof schroten worden voornamelijk gekozen als gevelbekleding voor woningen. Schroten zijn vooral populair bij renovaties om de woning een volledig andere uitstraling te geven en houten schroten te vervangen door kunststof. Toch komen ze bij nieuwbouw of uitbreiding van een woning mooi tot hun recht.

Door de vele verschillende designs kan je de look van jouw woning volledig zelf bepalen. Ga je voor een eerder klassieke look? Dan zijn kunststof schroten met houtnerfstructuur een goed idee. Vlakke kunststof schroten met egale kleur geven je woning dan weer een moderne uitstraling. Ook woonboten, chalets, stacaravans en tuinhuizen worden vaak bekleed met kunststof schroten.

 

Dakoversteek

Een tweede belangrijke toepassing voor kunststof schroten zijn dakoversteken. Dakranden en de dakgoten zijn zeer gevoelig voor weer en wind. Daarom kies je best voor een weersbestendig en duurzaam materiaal. Moeten de houten schroten van jouw dakoversteek vervangen worden? Denk dan zeker eens na over kunststof schroten.

 

Carports

Op zoek naar een duurzame bekleding voor het plafond van een carport? Dan zijn kunststof schroten zeker een optie die je moet overwegen. Het plafond van jouw carport moet immers tegen een stootje kunnen. Zo’n plafond moet bestand zijn tegen vorst, regen, vocht en tropische warmte kunnen. Pvc schroten zijn het ideale materiaal om al deze beproevingen met glans te doorstaan.

 

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers