Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelreclame

Gevelreclame is meestal terug te vinden op de gevel van bedrijven, maar ook particulieren kunnen aan hun woning reclame bevestigen. Hiervoor wordt dan een vergoeding ontvangen die moet worden aangegeven in de aangifte personenbelasting: Een vergoeding om reclamedragers of plakbrieven op uw onroerende goed te plaatsen, is belastbaar (codes 1184-77/2184-47 tot 1187-74/2187-44). Je hebt dan de keuze om de werkelijk bewezen kosten in te brengen, of te kiezen voor een kostenforfait van 5%.

 

Gevelreclame

Er bestaan vele soorten gevelreclames. Gevelreclames worden vooral gebruikt om herkenbaar te zijn en op te vallen. Bedrijven, winkels en organisaties worden hierdoor gemakkelijk vindbaar. Soorten gevelreclame zijn onder andere; reclameborden, gevelbelettering en lichtreclame. Ben jij ook op zoek naar gevelreclame? Heb je al een idee over het ontwerp en soort? Ga je voor een reclamebord, belettering op je gevel of houd je meer van lichtreclame?

 

Voordelen en nadelen

Gevelreclame kent zowel voor- als nadelen. Uiteraard is het maken van reclame een groot voordeel, gevelreclame is voordelig, opvallend en de klanten weten je gauw te vinden. Maar bij het plaatsen van gevelreclame gelden ook strenge regels. Niet alles mag je zomaar op je gevel plaatsen, het moet passen in het gehele straatbeeld. Daarnaast mag de reclame niet afleiden en het mag niet ‘to much’ zijn. Wanneer de reclame op jouw gevel afleidt, kan dit gevaarlijke situaties in het verkeer veroorzaken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van jouw gevelreclame.

Lichtreclame heeft het grote voordeel ook zichtbaar te zijn bij donker. Maar de keerzijde is ook dat lichtreclame bijdraagt aan de lichtvervuiling van de stad. Lichtreclame kost veel energie. Gevelreclame is een visitekaartje van je bedrijf of winkel, zorg daarom dat deze reclame aansluit bij de huisstijl van jouw winkel of bedrijf.

Gevelreclame is er voor alle soorten gevels en is relatief goedkoop. Dit omdat deze vorm van reclame eenmalig wordt aangeschaft en jarenlang mee gaat. Daarnaast wordt de reclame goed gezien door voorbijgangers en buurtbewoners.

 

Gevelreclame vergunning

Op de website van de stad Antwerpen bijvoorbeeld kan u perfect lezen wat er moet gebeuren als er gevelreclame wordt geplaatst: Voor het plaatsen van reclame aan de gevel moet u een toelating vragen bij de dienst stedenbouwkundige vergunningen.
De regels voor het plaatsen van reclame kunt u terugvinden in de bouwcode in hoofdstuk 9 Publiciteit, artikel 66 zaakgebonden publiciteit. Let op: Indien het pand gelegen is in cultureel, historisch en/of esthetisch gebied (onder andere de volledige binnenstad van Antwerpen), zijn er strengere normen van toepassing.

 

Prijzen gevelreclame

Het is goed je wensen op een rijtje te zetten en ook de grootte van het budget te bepalen. Er zit veel verschil in de soorten gevelreclame. De prijzen verschillen dan ook behoorlijk. Iedere vorm van gevelreclame bestaat uit verschillende materialen en formaten. Een reclamebord met de afmeting 0.5 x 3.00 m heb je al vanaf €47,00. Je kunt je eigen logo of slogan op de gevel laten zetten, bijpassend aan de eigen huisstijl. Natuurlijk kun je dan het ontwerp zelf gemakkelijk online maken. Je kunt er ook voor kiezen hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld hulp bij het ontwerp omdat je iets totaal anders wilt maar niet weet hoe.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers