Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelreiniging: Straaltechnieken.

Straaltechnieken (= De mechanische reiniging) worden meestal nader omschreven als zandstralen en zijn het meest bekend bij de bevolking. Er bestaan echter wel een verschillend aantal soorten straaltechnieken, dus de voorgenoemde stelling, dat het altijd om zandstralen gaat, is niet volledig correct.
Voorzichtigheid is altijd geboden als het gaat om het reinigen van de gevel . We vergelijken onder meer de zandstraaltechniek met de nevelstraaltechniek:

Zandstralen.

Zandstralen is eerder een agressieve methode om de gevel te reinigen. Het is anders wel zeer efficiënt. De risico op beschadiging van de buitenmuur is echter toch wel vrij groot, waardoor dit werkje dus zeker door een professional moet gebeuren. Lees meer over het zandstralen van de gevel.

Nevelstralen.

Nevelstralen is ongeveer hetzelfde als het zandstralen. Het is minder efficiënt, maar het risico op beschadiging van de buitenmuur is veel kleiner. Lees meer over het nevelstralen van de gevel.

Vochtstralen.

Bij vochtstralen wordt water gebruikt. Hierdoor is dit een zachte aanpak voor de gevel. Het jammere aan de zaak is dat het tijdens de werkzaamheden nogal vuil aan toe gaat. Deze methode is echter wel milieuvriendelijk: het vuil kan makkelijk worden opgevangen en afgevoerd worden. Lees meer over het vochtstralen van de gevel.

Droogijsstralen.

Onbekend is onbemind? Droogijsstralen is een nieuwe techniek dat zijn oorsprong vind in de vliegtuigindustrie. Er wordt geen gebruik gemaakt van zand, maar van vaste CO2-korrels die zeer koud zijn. Er is weinig vervuiling en dat maakt deze techniek dus zeer milieuvriendelijk. Lees meer over het droogijsstralen van de gevel.

Gevelreiniging met straaltechnieken.

Stralen is een mechanische vorm van reinigen. Door een dun laagje van het oppervlakt weg te schuren wordt de gevel schoon gemaakt. Of dat nu nat of droog gebeurt, met zand, soda, katoenvezels, ijs of elk ander straalmiddel, de kans op schade is reëel. Een vakkundige aanpak is daarom van groot belang.

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelreinigers