Gevelbekleding-info.be

De muur van jouw woning injecteren: Doe het zelf

Muren injecteren kan je gerust ook zelf doen. Er worden in online winkels en de bouwmarkten in de buurt zoals bijvoorbeeld Hubo of Gamma, regelmatig doe-het-zelf pakketten verkocht om je muur te injecteren.
Je bespaart natuurlijk wel geld uit en het klinkt allemaal gemakkelijk, maar vergeet niet dat het boren van de nodige gaten toch wel een moeizaam werkje is.

 

Het treffen van de voorbereidingen: Buitenmuur injecteren

De eerste voorbereidingen zullen eenvoudig zijn en bestaan uit het uitrollen van een beschermende folie op de grond tegen de muur. Het vochtwerende middel kan anders teveel plekken maken die je nog moeilijk kan verwijderen. Teken vervolgen de plaatsen af waar je zal gaan boren. Specifieke instructies zal je zeker op de verpakking van het gebruikte product kunnen terugvinden. Een metaaldetector kan ingeschakeld worden om zeker te zijn dat er geen obstructies aanwezig zijn zoals buizen of elektrische leidingen.

De gaten boor je vervolgens op de plaatsen die je hebt aangeduid. Zorg er voor dat je lichtjes naar beneden toe boort en niet dieper gaat dan twee derden van de muurdikte. Zorg er nadien ook voor dat al het stof wordt weggezogen met bijvoorbeeld een stofzuiger.

 

Starten met injecteren

Nadien wordt het tijd om de muur te injecteren. Monteer eerst de injectiepijpjes in de boorgaten en als er een naad zichtbaar blijft, dicht je deze met mortel. Dan moeten de trechters bevestigd worden op pijpjes en kan het vochtwerend middel in de trechters gegoten worden. Wacht af tot het product in de muur is getrokken en vul nadien bij en herhaal dit proces tot de muur verzadigd is en geen vocht meer absorbeert.De pijpjes kunnen verwijderd worden en de boorgaten gedicht met mortel.

muur injecteren doe het zelf

Binnenmuur injecteren

Is er een spouwmuur aanwezig? Dan moet je hetzelfde proces als hierboven ook uitvoeren voor je binnenmuren. Doe dit onder of achter het niveau van de plinten. Let er wel op dat de binnenmuur in de meeste gevallen wel dikker is dan de buitenmuur.

 

 

Na het injecteren

Als je klaar bent met het injecteren, dan moet de muur eerst voldoende tijd hebben om uit te drogen. Dit kan 6 tot 24 maanden duren. Pas dan mag je beginnen met het herstellen van de schade die het vocht heeft berokkend en kan je beginnen met afwerken (schilderen, behangen, …).

 

Zelf injecteren kan met Dry-wall

Dry-Wall is een merk dat reeds een goede reputatie heeft uitgebouwd en de nodige producten kan leveren om zelf je muren te injecteren. De instructies hiervoor kan je terugvinden op hun website (www.dry-wall.be).

Zelf je muren injecteren moet je alleen doen als je helemaal zeker bent dat het opstijgend grondvocht het (enige) probleem is. Het is immers niet de bedoeling dat het probleem verschoven wordt. Schakel daarvoor zeker altijd eerst een expert in.

 

Gratis vakman muren injecteren vinden

Problemen met opstijgend vocht en je wenst je muren te injecteren of advies te verkrijgen voor uw vochtprobleem? Wacht niet te lang om deze te bestrijden en raadpleeg de expertise van een vakman. Gebruik ons formulier om in contact te komen met vochtbestrijders uit uw regio die voor u een offerte op maat kunnen maken. Vul uw gegevens in en ontvang tot maximaal 5 prijsoffertes die je kan vergelijken.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders