Steenstrips op de gevel

Steenstrips zijn je zeker bekend, maar wellicht omdat je dit al eens tegengekomen bent in het interieur van iemands woning. Je kent het wel: een schouw afwerken of een decoratieve accentmuur een nieuw look geven bij een renovatie. Het klopt dat je met het aanbrengen van steenstrips het interieur kan opfrissen.

Steenstrips zijn ook mogelijk op de gevel

Net zoals dat binnenshuis mogelijk is, kunnen steenstrips ook aangebracht worden op een bestaande gevel. Vaak wordt dit gedaan naar aanleiding van een totaalrenovatie. Het meeste populair zijn kleinschalige klussen waarbij steenstrips worden aangebracht op de tuinmuur, of het tuinhuisje. In dit laatste geval zijn steenstrips ideaal voor de klussers.

Steenstrips hebben een dikte die schommelt tussen ca. 20 mm tot 50 mm. Kenmerken die men steeds aanhaalt als voordeel van steenstrips zijn: een luxe uiterlijk, met minder materiaal, dat kan resulteren in een daling van de kosten en gewicht.

 

Steenstrips op bestaande gevel

Gevels van oudere woningen vertonen meestal wel tekenen van vervuiling. Het is onmogelijk om de leeftijd van de woning te verbergen. Het aanbrengen van steenstrips zorgt dus voor een frissere look en kan je huis doen opwaarderen. Het is een proces dat relatief snel kan gebeuren, zeker in vergelijking met het volledig afkappen en opnieuw opbouwen van een gevel. Het opbouwen van een nieuwe gevel is dan alweer een ander verhaal, maar is ook heel erg intensief.

Steenstrips worden ook geleverd met hoeken, zodat ze makkelijk passen in de hoeken van je huis. Er is keuze tussen de handvorm steenstrips (vergelijkbaar met een gevel uit baksteen) of er zijn decoratieve steenstrips die uw woning in een mum van tijd een heel ander uitzicht geeft!

 

Zelf steenstrips plaatsen

Steenstrips kan een ervaren klusser gerust zelf plaatsen. Het is relatief eenvoudig om de steenstrips op een bestaande gevel of isolatielaag te lijmen mits je de voorschriften nauwkeurig opvolgt. Wil je de werken zelf uitvoeren dan moet je wel rekening houden met het hoogste BTW-tarief. Gezien steenstrips + isolatie al snel meer dan 100 euro per vierkante meter kosten ben je vaak beter af door ze professioneel te laten plaatsen zodat je kan genieten van een verlaagd BTW-tarief en eventuele premies.

 

Ontvang vrijblijvend offertes van erkende gevelwerkers

Gevelwerken zijn een hele investering en moeten op een correcte manier worden uitgevoerd. Via onderstaand formulier kan je gratis en zonder enige aankoopverplichting online advies en voorstellen aanvragen van erkende aannemers in gevelwerken.

Vul uw wensen zo nauwkeurig mogelijk in voor het vinden van de meest geschikte vakman. Bediening overal in België – Maximaal 3 verschillende offertes