Gevelbepleistering: Tips, prijzen en inspiratie.

Tips bij gevelbepleistering:

  • Concreet wordt het afgeraden om het als doe-het-zelver de gevelbepleistering aan te brengen. Dit komt omdat kleine foutjes duidelijk zichtbaar zijn en dus het gewenste effect van dit materiaal niet bereiken.
    Doe dus beroep op een vakman, maar vraag hem altijd een staal van zijn kunnen te laten zien op een stuk muur of vraag of hij referenties kan voorleggen.
  • Let er op dat alle raamdorpels voldoende oversteek vertonen ten opzichte van de bepleistering en dat zijdelings afwateren op de raamdorpels niet mogelijk is. De raamdorpels zijn dan voorzien met een zogenaamd kussen, maar een gebruikelijke techniek bestaat er ook in door aangepaste stukjes arduin (blauwe hardsteen) op de zijkanten te lijmen zodat het afwateren enkel langs de voorkant kan.
  • Een gevel bepleisteren moet op een gezonde, ontvette en schone ondergrond. Kijk dus zeker eerst na of het nodig is om de buitenmuur opnieuw te cementeren of te voegen.

 

Richtprijs gevelbepleistering.

  • Gevelpleister kalk- en cement: 42 euro tot 64 euro per vierkante meter: geplaatst (6% BTW inclusief).
  • Gevelpleister met een organische afwerking: 42 euro tot 64 euro per vierkante meter: geplaatst (6% BTW inclusief).
  • Gevelpleister op basis van zuivere kalk: 53 euro tot 85 euro per vierkante meter: geplaatst (6% BTW inclusief).

Prijsverschillen zijn altijd mogelijk afhankelijk van de omstandigheden van de werf. Bovenstaande richtprijzen houden ook geen rekening met isolatie.

Tip:Vul het formulier onderaan de website in en ontvang tot maximaal 4 verschillende prijsoffertes van aannemers uit uw regio om te vergelijken! Snel en eenvoudig.

 

Andere artikelen over gevelbepleistering:

Ontvang vrijblijvend offertes van erkende gevelwerkers

Gevelwerken zijn een hele investering en moeten op een correcte manier worden uitgevoerd. Via onderstaand formulier kan je gratis en zonder enige aankoopverplichting online advies en voorstellen aanvragen van erkende aannemers in gevelwerken.

Vul uw wensen zo nauwkeurig mogelijk in voor het vinden van de meest geschikte vakman. Bediening overal in België – Maximaal 3 verschillende offertes