Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelrenovatie prijs 2024: compleet overzicht

Is je gevel aan een renovatie toe? Dan ben je vast benieuwd naar wat zo’n project ongeveer kost. Die gevelrenovatie prijs hangt vooral af van het type werkzaamheden. Wil je je gevel bv. laten bekleden én eerst isoleren? Of gaat het om een reiniging, schilderbeurt, voegwerken, …? In dit artikel ontdek je alles over de gemiddelde prijs van een gevelrenovatie, de belangrijkste kostenbepalers, de mogelijke premies, …

Ga snel naar:
Gemiddelde gevelrenovatie prijs
Kostenbepalers voor gevelrenovatie
Hoe gevelwerkers vergelijken?
Welke premies & financiële voordelen?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

Hoeveel kost een gevelrenovatie per m²?

Gevelrenovatie prijzen hangen vooral af van de specifieke werken die jij wil laten uitvoeren. Daardoor kunnen de kosten voor jouw gevelrenovatie variëren tussen 20 à 250 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). We zetten de kostprijs van een gevelrenovatie hieronder op een rij per type werkzaamheden:

Type gevelrenovatieGemiddelde prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Gevel bekleden€ 65 à 200
Gevel bekleden én isoleren€ 100 à 250
Gevel reinigen€ 5 à 20
Gevel schilderen/kaleien€ 20 à 40
Voegen uitslijpen en hervoegen€ 35 à 160

Benieuwd naar een totale prijs voor jouw gevelrenovatie? Dan vraag je best meerdere prijsvoorstellen aan bij gevelwerkers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen gericht alle kostenposten vergelijken, maar ook hun adviezen, werkwijzen, uitvoeringstermijnen, … Start je aanvraag hier!

 

gevelrenovatie prijs

 

Kostenbepalers van een gevelrenovatie

Hoeveel jij exact zal betalen voor de renovatie van jouw gevel? Dat hangt af van verschillende factoren. Een kort overzicht van de belangrijkste kostenbepalers:

 

1. Type gevelrenovatie

Het soort werken aan je gevel is duidelijk de belangrijkste kostenbepaler voor je project. Dat type renovatie hangt ook af van je budget, persoonlijke wensen én de staat van je gevel. Volstaat bv. het herstellen en impregneren van je gevel bij doorslaand vocht? Of is toch een nieuwe gevelbekleding nodig? Laat je ook buitengevelisolatie plaatsen of niet? Al deze keuzes zullen je precieze gevelrenovatie prijs bepalen.

BELANGRIJK: een gevelspecialist houdt rekening met het beschikbare budget voor jouw renovatie. Vraag dus zeker naar de mogelijkheden voor jouw project bij meerdere gevelwerkers actief in je buurt!

 

2. Gebruikte materialen

Ook de gekozen materialen  bepalen in grote  mate de prijs van je gevelrenovatie. Zo biedt een gevelbepleistering de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Kies je eerder voor steenstrips of een houten gevelbekleding? Dan zullen de gemiddelde kosten hoger liggen. Ook binnen alle materialen zijn er nog prijsverschillen tussen de mogelijke uitvoeringen.

 

3. Gevelwerker zelf

Gevelrenovatie prijzen kunnen ook variëren van gevelspecialist tot gevelspecialist. Er kan bv. een verschil zijn op vlak van zowel materiaal-, arbeids- als verplaatsingskosten. Ga ook na of een vakman werkt met een totaalprijs of met een vaste uurprijs. Zo’n totaalprijs voor je gevelrenovatie is interessanter, want zo weet je onmiddellijk waar je aan toe bent.

 

4. Voorbereiding en afwerking

Je kan eventueel gevelrenovatie kosten uitsparen door zelf voorbereidende werken uit te voeren. Denk bv. aan het afplakken van je ramen en deuren. Je kan ook meehelpen met de opkuis achteraf, helpen bij het wegbrengen van puin, … Maak hierover zeker goede afspraken met je gekozen gevelwerker. Ook de afwerking van je gevel kan een invloed hebben op de kosten. Laat je bv. nog je buitenmuren afwerken met een vochtwerende coating of niet?

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere gevelwerkers!

Wil je zeker zijn dat je gevelrenovatie kosten niet onnodig de pan uitswingen? Vraag dan zeker offertes op maat aan bij meerdere gevelspecialisten in je buurt. De juiste adviezen kunnen je op termijn namelijk heel wat geld uitsparen. Bovendien kan je zo ook kijken of er verschillen zijn tussen de kostenposten van de vakmannen die je contacteert. Zo kies je de juiste gevelwerker tegen een correcte gevelrenovatie prijs.

Vrijblijvend meerdere gevelspecialisten contacteren? Wij brengen je in contact met gespecialiseerde vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Hoe gevelwerkers vergelijken?

De kostprijs van een gevelrenovatie kan behoorlijk oplopen. Uiteraard wil je dus samenwerken met een vakman die garant staat voor een optimaal eindresultaat. Maar hoe kies je nu de juiste gevelwerker voor jouw project? We helpen je graag op weg met enkele tips:

 1. Kies voor een vakman met de juiste specialisatie

  Er bestaan verschillende soorten gevelwerken. Zorg er dus voor dat je samenwerkt met een vakman die gespecialiseerd is in de specifieke renovatie die jij wil laten uitvoeren. Zo zijn er vakmannen die bijna enkel en alleen gevelreinigingen uitvoeren. Of gevelwerkers die vooral gespecialiseerd zijn in crepi, maar minder in andere gevelbekledingen.

 2. Ga voor een gevelwerker actief in jouw buurt

  Hoe dichter een vakman bij jou in de buurt actief is, hoe minder verplaatsingskosten hij zal aanrekenen. Dat is zeker belangrijk bij een gevelrenovatie. Zo’n project kan namelijk al snel meerdere dagen tot zelfs weken in beslag nemen. Check dus zeker deze kostenpost op de offertes van de vakmannen die je contacteert.

 3. Leg alle kostenposten naast elkaar

  Naast die verplaatsingskosten staan op je offertes ook nog andere kostenposten vermeld. Denk maar aan alle materiaalkosten, de arbeidskosten, … Die leg je best grondig naast elkaar. Merk je aanzienlijke verschillen op? Bevraag de verschillende gevelspecialisten hier dan zeker rond. Voor grotere projecten werken vakmannen doorgaans met een totaalprijs. Voor kleinere projecten kan het ook om een vaste uurprijs gaan.

 4. Vergelijk de adviezen van meerdere vakmannen

  De totale gevelrenovatie prijs is uiteraard belangrijk. Maar je kijkt toch best verder dan de kosten. Zo kan het juiste advies je ook geld uitsparen. Laat je je gevel bv. beter bezetten met spuitkurk of met crepi? Volstaat het impregneren van je gevel of zijn extra herstellingen nodig? Door de adviezen van meerdere gevelspecialisten te vergelijken, kom je tot nieuwe inzichten en kan je ook besparen op je gevelrenovatie.

 5. Check referenties & eerdere realisaties

  Zeker zijn welk vlees je in de kuip hebt? Dan zijn online reviews en referenties altijd een goede indicator. Vraag de vakmannen zeker ook naar hun eerdere realisaties. Eventueel kan je die zelfs gaan bekijken. Gevelwerkers die prat gaan op topkwaliteit zullen je die graag tonen.

 6. Ga na welke werkzaamheden inbegrepen zijn en welke niet

  Het kan dat in de ene offerte meer werken opgenomen zijn dan in de andere. Denk bv. aan voorbereidende herstellingen, het huren van een container, enz. Wil je achteraf niet voor onaangename verrassingen staan? Verifieer dan zeker bij elke vakman welke werken inbegrepen zijn en welke niet.

Op zoek naar gevelwerkers in jouw buurt? Via onze offertepagina ontvang je offertes voor jouw gevelrenovatie bij meerdere vakmannen. Vraag nu vrijblijvend je voorstellen aan!

 

Welke premies & financiële voordelen?

Heb je een scherpe prijs voor je voegwerken, gevelreiniging, gevelbepleistering, …? Goed nieuws, je kan die gevelrenovatie kosten nog verder drukken dankzij enkele premies en financiële voordelen. Een overzicht:

 • Mijn VerbouwPremie: je kan deze premie aanvragen voor gevelisolatie en andere werken aan je buitenmuren.
 • EPC-labelpremie: laat je je gevel isoleren? En combineer je die werken met nog andere energiebesparende maatregelen? Dan kom je ook in aanmerking voor de EPC-labelpremie. Je krijgt deze subsidie als je na je renovatie een hoger energielabel op je EPC-attest haalt dan ervoor.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw op alle materiaal- en arbeidskosten voor je gevelrenovatie. Dat scheelt een flink stuk op je eindfactuur.

 

Genieten van deze premies? Werk samen met een vakman!

Belangrijk: je kan enkel een beroep doen op deze premies en financiële voordelen als je samenwerkt met een erkende aannemer. Die informeert je ook over alle voorwaarden, premiebedragen, … Hij bezorgt je bovendien alle vereiste documenten voor een correcte aanvraag. Zo loop je zeker geen mogelijke subsidie mis.

Advies op maat nodig? Je kan vrijblijvend meerdere gevelspecialisten in je buurt contacteren via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers