Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Nieuwe gevel? Hier moet je rekening mee houden

Er zijn verschillende factoren die het uitzicht van je woning beïnvloeden. We overlopen kort eens enkele zaken die het uitzicht van uw buitenmuur in grote mate kan beïnvloeden.

 

De kleur

Kleur vormt een van de belangrijkste aspecten. Afhankelijk van uw gewenst gevelmateriaal, kan de keuze in kleur soms oplopen tot in de 100 verschillende kleuren. Bij metalen dien je rekening te houden met de vorming van een natuurlijk patina, bij hout is het mogelijk dat de gevel zal verkleuren na verloop van tijd.

 

De structuur

De structuur van het geveloppervlakte zal ook bepalen hoe de gevel er zal uitzien. Bij gevelstenen heb je diverse texturen die kunnen toegepast worden (denk aan handvorm, of wasserstrich, …), terwijl kunststofplaten horizontaal geplaatst worden en andere materialen bieden zelfs de mogelijkheid tot geperforeerde profielen.

 

metalen gevel

 

Combinaties met andere materialen

Sommige materialen lenen zich er goed toe om gecombineerd te worden met andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan beton en glas, of metaal en glas. Andere soorten materialen daarentegen moet je wel vermijden omdat ze niet samengaan esthetisch of schadelijk zijn om naast elkaar te gebruiken.

 

De gekozen voeg

Het voegen van een gevel uit gevelsteen is net zoals kleur heel belangrijk. Weet dat 10% tot 20% van uw totale gevel zal bestaan uit voeg. Kies je voor een grijze kleur, dan kies je voor een kleur die het meeste gebruikt wordt. Vanop afstand zullen voeg en gevel meer tot een geheel vormen. Zwart is dan weer een kleur die vaker durft opduiken en zorgt voor meer warmte. Witte kleuren worden voornamelijk gebruikt om meer accenten te leggen tussen de voeg en het baksteen. Het zal resulteren in een iets frisser uitzicht.

Ook het type voeg speelt een rol. We onderscheiden makkelijk tot 7 verschillende voegtypes gaande van een platvol glad, tot een schaduwvoeg of doorstrijkvoeg.

 

Het formaat van de elementen

Gevelstenen kan je aankopen in verschillende formaten, ook bij andere materialen zal je veelal een keuze moeten maken tussen formaat.

 

Het aanbrengen

Bij gevelstenen heb je tot 12 verschillende mogelijkheden om deze aan te brengen, je kan er meer informatie over terugvinden als je ‘metselverband’ eens opzoekt via een zoekmachine. Elk type van aanbrengen zal een grote invloed hebben op het uitzicht van de buitenmuur. Bij andere materialen zal je ook de keuze hebben over het aanbrengen op de gevel.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers