Gevel in PVC

PVC (Polyvinylchloride) is een product dat al vele jaren gebruikt wordt als gevelbekleding, maar niet zo populair is voor het bekleden van de gevel ten opzichte van andere soorten gevelmaterialen. PVC ken je voornamelijk van raam- en deurprofielen maar wordt gebruikt in heel veel toepassingen.
Nochtans heeft PVC echt wel veel te bieden, dankzij een goede prijs- kwaliteitsverhouding.

Ga snel naar: Mogelijkhedenvoordelenprijsonderhoudprijs op maat ontvangen

 

gevel pvc infoMeer over PVC

PVC is goedkoop en eenvoudig om te bewerken. Het is dan ook logisch dat men PVC tracht toe te passen in verschillende industrieën als alternatief op hout en beton. PVC wordt dan ook veel gebruikt in verschillende bedrijfstakken.

In de bouw kennen we PVC vooral van ramen en deuren, maar ook elektrische bedrading, kunststof vloerbedekkingen zoals vinyl en linoleum. Ook in de auto industrie wordt PVC gebruikt, bijvoorbeeld voor dashboards.

PVC is de meest gebruikte kunststof in de bouw. Het kent toepassingen in muurbekleding, ramen, deuren, vloerbekleding, kabels, goten, rolluiken, vochtwering, behangpapier (vinylbehang) en veranda’s.

PVC is een licht materiaal, dat slijtvast is en herbruikt kan worden. Het is een van de belangrijkste grondstoffen voor kunststof kozijnen in Europa. Het bestaat voor ongeveer 57% uit zouten, meer dan de helft is dus afkomstig van minerale grondstoffen.

PVC producten worden gemaakt door er additieven aan toe te voegen. Op die manier kan PVC in veel vormen terugkomen. Dankzij de additieven kan men kleuren aanbrengen, de PVC soepel maken, met vulstoffen verrijken, … Zo is onder meer al gebleken dat PVC-buizen na 50 jaar nog even sterk zijn als nieuwe buizen. Laat deze duurzaamheid nu net een van de redenen zijn waarom PVC populair is in de bouwsector.

 

Gevel in PVC bekleden: Mogelijkheden

PVC hardschuim kan toegepast worden bij nieuwbouw of renovaties, maar het is vooral een populaire keuze als het gaat om het renoveren van de gevel. PVC heeft ook het voordeel om goede isolerende eigenschappen te kunnen voorleggen. Isoleren is immers de dag van vandaag heel belangrijk en ook daarom is PVC heel populair in toepassingen zoals raamprofielen.

Een bestaande gevel renoveren met hardschuim PVC gebeurd concreet door de panelen bovenop de huidige gevelafwerking te plaatsen op een houten onderstructuur. PVC gevelpanelen worden dan onderling met elkaar verbonden via tand- en groefsystemen.

Een gevel in PVC kan in veel kleuren komen. Moderne gevels die er ook nog eens elegant uitzien zijn dus zeker mogelijk. Daarbij kan je ook de gevelpanelen afstemmen op je raam- en deurprofielen. De plaatsing van PVC panelen kan horizontaal maar ook verticaal gebeuren en zijn relatief eenvoudig om te plaatsen.

Er bestaan zowel gladde texturen – deze ken je ongetwijfeld wel – maar ook houtimitaties zijn perfect mogelijk. Het opdrukken van teksten of afbeeldingen is ook een mogelijkheid bij PVC, laat je creativiteit dus maar op loop!

Tegenwoordig kan je ook het uitzicht van een stenen gevel nabootsen. Een voorbeeld van zo’n product is VinyBrick, waarbij het gaat om kunststof steenstrips of Zierer dat dan alweer glasvezelversterkte kunststof steenmotief panelen zijn. Wens je een prijs op maat te ontvangen voor jouw pvc gevel? Dat kan gratis en vrijblijvend op onze offertepagina.

 

PVC gevel: Kleuren en designs

PVC gevelpanelen zal je meestal standaard terugvinden in lichte kleuren zoals wit, een crème kleur of lichtgrijs. Maar het is ook mogelijk om daar van af te wijken. Houtkleuren nabootsen is perfect mogelijk, met het voordeel van PVC dat je niet hoeft te schilderen! Ook rood, antracietgrijs, blauw, zwartbruin, … behoren allemaal tot het kleurengamma.

Het uitzicht van gevels in PVC kunnen variëren, net omwille van het feit dat PVC zo eenvoudig bewerkt kan worden. Een metaalachtig uitzicht, een houtachtig uitzicht, gladde en strakke designs: het is allemaal mogelijk.

PVC structuren vergelijken

© vinylplus.nl – PVC structuren vergelijken

 

PVC voordelen

  • PVC is een materiaal dat goedkoop is en eenvoudig te bewerken.
  • Het is een licht materiaal en het kan herbruikt worden.
  • PVC kan men tot meerdere malen toe recycleren.
  • Laag brandrisico: PVC is zelfdovend en brand niet eenvoudig. Dit komt door de aanwezigheid van chlooratomen die PVC materialen brandvertragend maakt.
  • Immens veel mogelijkheden in design omdat kleuren bekomen worden door het toevoegen van additieven. Ook diverse afwerkingsaccessoires kunnen bijdragen aan een hedendaags en uniek design.
  • PVC is ook schokbestendig en rotvrij. Er is niet veel onderhoud nodig aan een PVC gevelbekleding: Reinigen met een waterstraal is in de meeste gevallen al voldoende.
  • PVC gevelbekleding is duurzaam. Ze is bestand tegen oxidaties en behandeld opdat ze niet van vorm of kleur kunnen veranderen. PVC is daardoor uiterst bestand tegen diverse weersinvloeden en is slijtvast en schokbestendig.

 

PVC panelen zijn meestal vrij dun, wat voordelen oplevert voor isolatie omdat er ruimte overblijft om beter te isoleren. De dag van vandaag is er voor elke woning wel een PVC oplossing beschikbaar.

 

pvc gevel platen plaatsen

 

PVC gevelbekleding: prijs

We hebben reeds vermeld dat PVC ontstaan is om te functioneren als goedkoper alternatief op materialen zoals beton en hout. PVC kent een zeer sterke prijs/kwaliteitsverhouding en is daarom zeer populair in verschillende bedrijfssectoren.

De prijs kan moeilijk geval per geval bepaald worden. Richtprijzen voor PVC gevelmaterialen kunnen variëren vanaf 10 euro tot 80 euro per vierkante meter, al zijn de meeste gevelpanelen van bekende producten wel verkrijgbaar tussen 25 euro en 50 euro per vierkante meter.

Je dient ook rekening te houden met de kostprijs van de plaatsing van de panelen en daarin kunnen soms grote prijsverschillen merkbaar zijn. Wil je zelf op zoek gaan naar een beschikbare partner voor de plaatsing van een PVC gevelbekleding? Vraag dan bij ons gratis en vrijblijvende offertes op. Je ontvangt maximaal 3 verschillende offertes: prijzen vergelijken is dus heel eenvoudig op die manier! ➥ Vraag hier uw offertes aan.

 

PVC gevelpanelen onderhouden

PVC is een materiaal dat eenvoudig te onderhouden is. Het meeste vuil kan je immers al verwijderen met een waterstraal. PVC is van nature stof- en vuilwerend. PVC-profielen kunnen daarom eenvoudig gereinigd worden met een zachte spons en water. Schilderen is ook nooit nodig.

TIP: Een reinigingsmiddel gebruiken gebruiken kan, maar hoeft niet. Je moet er wel op letten dat je geen agressieve producten zoals aceton, terpentijn of white spirit gebruikt. Ook schurende voorwerpen dien je te vermijden.

Opgelet: Om beschadigingen te vermijden mag je nooit de PVC gevelprofielen droog reinigen.

Nuttige links en adressen:

Ontvang vrijblijvend offertes van erkende gevelwerkers

Gevelwerken zijn een hele investering en moeten op een correcte manier worden uitgevoerd. Via onderstaand formulier kan je gratis en zonder enige aankoopverplichting online advies en voorstellen aanvragen van erkende aannemers in gevelwerken.

Vul uw wensen zo nauwkeurig mogelijk in voor het vinden van de meest geschikte vakman. Bediening overal in België – Maximaal 3 verschillende offertes