Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

PVC gevelbekleding

Je gevel bekleden met PVC biedt vele voordelen waarvan duurzaamheid en prijs het meest doorslaggevend zijn. Het is in verschillende kleuren en in hout- of steenimitaties te verkrijgen. Ontdek hier meer over de toepassingen, voordelen en prijs van een pvc gevelbekleding.

Ga snel naar: voordelenprijs – mogelijkheden – onderhoudprijs op maat ontvangen

 

gevel pvc info Meer over PVC gevelbekleding

PVC is goedkoop en eenvoudig om te bewerken. Daarom wordt het vaak toegepast als alternatief op hout en beton. In de bouw wordt het gebruikt in muurbekleding, ramen, deuren, goten, rolluiken, en veranda’s.

Het is een licht materiaal, dat slijtvast is en herbruikt kan worden. Het bestaat voor meer dan de helft uit minerale grondstoffen. PVC producten worden gemaakt door er additieven aan toe te voegen. Op die manier kan PVC in veel vormen en kleuren terugkomen.

PVC is vooral populair omwille van de duurzaamheid. Het gaat zeer lang mee zonder dat de kwaliteit achteruit gaat.

 

PVC gevel voordelen

+ Goedkoop & bewerkbaar: PVC is een materiaal dat goedkoop is en eenvoudig te bewerken. Je kan PVC in een kleur naar keuze bestellen waardoor je geen kosten voor schilderwerken moet voorzien.

+ Licht & recycleerbaar: Het is een licht materiaal en het kan herbruikt worden. PVC kan men tot meerdere malen toe recycleren.

+ Laag brandrisico: PVC is zelfdovend en brandt niet eenvoudig. Dit komt door de aanwezigheid van chlooratomen die PVC materialen brandvertragend maken.

+ Kleuren: Er zijn veel mogelijkheden in design omdat kleuren verkregen worden door additieven toe te voegen. Ook diverse afwerkingsaccessoires kunnen bijdragen aan een hedendaags en uniek design.

+ Duurzaam & onderhoudsvrij: PVC is schokbestendig en rotvrij. Er is niet veel onderhoud nodig aan een PVC gevelbekleding: reinigen met een waterstraal is in de meeste gevallen al voldoende. Een PVC gevel is duurzaam. Het is bestand tegen oxidaties en behandeld opdat het niet van vorm of kleur zal veranderen. PVC is daardoor uiterst bestand tegen diverse weersinvloeden en is slijtvast.

PVC panelen zijn meestal vrij dun, wat voordelen oplevert voor isolatie omdat er ruimte overblijft om beter te isoleren. De dag van vandaag is er voor elke woning wel een PVC oplossing beschikbaar. Ontvang daarom gratis en vrijblijvend advies en prijzen op maat via de offertepagina.

 

PVC gevelbekleding prijs

We hebben reeds vermeld dat PVC ontstaan is om te functioneren als goedkoper alternatief op materialen zoals beton en hout. PVC kent een zeer sterke prijs/kwaliteitsverhouding en is daarom zeer populair. Een richtprijs voor het pvc gevelbekleding ligt tussen €75 en €125 per vierkante meter.

De prijs kan moeilijk geval per geval bepaald worden. Richtprijzen voor PVC gevelmaterialen kunnen variëren vanaf €10 euro tot €80/m2. De prijzen hangen erg af van de gekozen uitvoering en de prijs van de vakman. Daarom is het interessant om prijzen te vergelijken. Via de offertepagina kom je met verschillende vakmannen uit jouw buurt in contact en kies je zelf het interessantste aanbod.

 

pvc gevelbekleding plaatsen

 

Gevel in PVC hardschuim plaat

Een stevige plaat uit PVC hardschuim kan toegepast worden bij nieuwbouw of renovaties, maar het is vooral een populaire keuze als het gaat om het renoveren van de gevel. PVC heeft ook het voordeel om goede isolerende eigenschappen te kunnen voorleggen. Isoleren is immers de dag van vandaag heel belangrijk en ook daarom is PVC heel populair in toepassingen zoals raamprofielen.

Een bestaande gevel renoveren met hardschuim PVC gebeurt concreet door de panelen bovenop de huidige gevelafwerking te plaatsen op een houten onderstructuur. PVC gevelpanelen worden dan onderling met elkaar verbonden via tand- en groefsystemen.

 

Kleuren & structuren

Een gevel in PVC kan in veel kleuren komen. Moderne gevels die er ook nog eens elegant uitzien zijn dus zeker mogelijk. Daarbij kan je ook de gevelpanelen afstemmen op je raam- en deurprofielen. De plaatsing van PVC panelen kan horizontaal maar ook verticaal gebeuren en zijn relatief eenvoudig om te plaatsen.

Er bestaan zowel gladde texturen maar ook hout- of steenimitaties zijn perfect mogelijk. Het opdrukken van teksten of afbeeldingen is ook een mogelijkheid bij PVC, laat je creativiteit dus maar de vrije loop. Bovendien biedt PVC het voordeel dat je je gevel niet meer moet schilderen waardoor je ook kosten bespaart. Wens je een prijs op maat te ontvangen voor jouw pvc gevel? Dat kan gratis en vrijblijvend op onze offertepagina.

PVC gevelpanelen onderhouden

PVC is een materiaal dat eenvoudig te onderhouden is. Het meeste vuil kan je immers al verwijderen met een waterstraal. PVC is van nature stof- en vuilwerend. PVC-profielen kunnen daarom eenvoudig gereinigd worden met een zachte spons en water. Schilderen is ook nooit nodig.

TIP: Een reinigingsmiddel gebruiken kan, maar hoeft niet. Je moet er wel op letten dat je geen agressieve producten zoals aceton, terpentijn of white spirit gebruikt. Ook schurende voorwerpen dien je te vermijden. Om beschadigingen te vermijden mag je nooit de PVC gevelprofielen droog reinigen.

 

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers