Gevelbekleding in aluminium

Een gevelbekleding in aluminium is om meerdere redenen erg interessant. Zo heb je de mogelijkheid om er aan de hand hiervan voor te zorgen dat je een sterke gevelbekleding aan kunt brengen, maar krijg je aan de andere kant niet te maken met het flinke gewicht dat hiermee doorgaans geassocieerd wordt. Daarnaast heb je met een gevelbekleding in aluminium geen last van roest en is het een zeer duurzaam materiaal. Zo kun je lang profiteren van de gevelbekleding en zijn de kosten met betrekking tot het onderhoud over het algemeen erg laag.

Toepassingen

Een gevelbekleding in aluminium was jarenlang alleen terug te vinden op bedrijfspanden. Pas sinds een paar jaar hebben ook particulieren de voordelen van dit materiaal ontdekt en zien we het steeds vaker terug bij woonhuizen. Dit komt deels door het feit dat de markt zich hier meer op heeft gericht, maar ook door het feit dat er prachtige reliëfconstructies mogelijk zijn. Een gevelbekleding in aluminium kan op die manier bijvoorbeeld voor een zeer moderne uitstraling van uw woning zorgen, maar daarnaast ook decoratief gezien hoge ogen gooien. Het is wat dat betreft goed mogelijk het als een sieraad voor uw huis aan te brengen.

Voor- en nadelen van een aluminium gevelbekleding

Voordelen

Een gevelbekleding in aluminium brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst is het een materiaal dat over het algemeen maar weinig onderhoud nodig heeft. Zo kun je gemakkelijk een lange periode profiteren van de gevelbekleding, zonder dat het nodig is om uitgebreid onderhoud uit te (laten) voeren.
Daarnaast is gevelbekleding in aluminium interessant vanwege het feit dat het materiaal van zichzelf ontzettend sterk is. Op die manier is het bestand tegen tal van weersomstandigheden, zelfs als deze het veelal heftige karakter van de laatste jaren aannemen. Het aluminium zal het allemaal weerstaan, zodat je optimaal profiteert van uw gevelbekleding.
De gevelbekleding in aluminium is daarnaast ook nog eens erg licht van gewicht. Op die manier valt er gemakkelijk mee te werken en is de belasting op uw gevel erg laag. Het gewicht van het aluminium bedraagt ongeveer een derde van dat van staal, terwijl de sterkte zeer groot is. Tenslotte heeft een gevelbekleding in aluminium geen last van roest, waardoor je werkt met een materiaal dat wat betreft de duurzaamheid hoge ogen weet te gooien. Je kunt op die manier gemakkelijk jarenlang profiteren van uw gevelbekleding, zonder dat het materiaal slecht wordt of er veel onderhoud nodig is.

Nadelen

Uiteraard zitten er ook wel enkele nadelen aan een gevelbekleding in aluminium. Zo is het bijvoorbeeld lastig dat de productie ervan niet erg milieuvriendelijk is. Er wordt natuurlijk wel gewerkt aan oplossing om het proces minder schadelijk te maken, maar dit lukt maar mondjesmaat. Daarnaast is een gevelbekleding in aluminium lange tijd oninteressant geweest vanwege het feit dat het nauwelijks mogelijk was het materiaal te recyclen. Dat is de laatste jaren veranderd, waardoor de nadelen behoorlijk in kracht zijn afgenomen. Om die reden heeft de markt de nadelen veelal weg weten te werken, waardoor het ontzettend interessant is om voor een dergelijke gevelbekleding te kiezen.

Onderhoud

Door uw gevelbekleding in aluminium goed te onderhouden zal deze gemakkelijk 75 jaar meegaan. Dit betekent dat je een leven lang kunt profiteren van het materiaal, zonder dat het slecht zal worden of op een andere manier voor veel kosten kan gaan zorgen. Het onderhoud van uw gevelbekleding in aluminium bestaat daarbij vooral uit het schoonhouden van het materiaal.
Dit betekent dat je er door middel van een regelmaat voor kunt zorgen dat de kosten goed te beperken zijn. Je kunt zo op een voordelige manier profiteren van uw gevelbekleding in aluminium, waardoor de kwaliteit uitstekend blijft.

 

Ontvang vrijblijvend offertes van erkende gevelwerkers

Gevelwerken zijn een hele investering en moeten op een correcte manier worden uitgevoerd. Via onderstaand formulier kan je gratis en zonder enige aankoopverplichting online advies en voorstellen aanvragen van erkende aannemers in gevelwerken.

Vul uw wensen zo nauwkeurig mogelijk in voor het vinden van de meest geschikte vakman. Bediening overal in België – Maximaal 3 verschillende offertes