Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Felsen: verklaring

Het felssysteem biedt de mogelijkheid te werken met geprefabriceerde banen en machinaal felsen, waardoor het felsen met de hand tot een minimum beperkt wordt. De voorgeprofileerde felsbanen worden standaard geleverd en op de bouw met een enkele of dubbele fels machinaal of met de hand aan elkaar gefelst. Behalve rechte banen worden ook gebogen voorgeprofileerde felsbanen geleverd, met een straal vanaf 1 meter.

De banen worden door middel van vaste en schuivende klangen bevestigd aan het onderliggende dakbeschot. De vaste klangen fixeren de felsbaan en de schuivende klangen maken expansie in de lengterichting mogelijk. Standaard voorgeprofileerde banen hebben rechte opkantingen van 35 en 45 mm, de hoogte van de felsnaad is 25 mm.

Gereedschap

Naast het gebruikelijke zinkwerkersgereedschap zijn o.a. een dubbel-enkelfelstang, een druipkantzettang en een druipkantsluittang nodig.

Expansie

Door uitzetten en krimpen als gevolg van temperatuurwisselingen mogen de baanlengten maximaal
10 meter zijn. Bij een langere dakhelling is een expansievoorziening nodig. De uitvoering hiervan is
afhankelijk van de dakhelling. Ter plaatse van de expansievoorziening wordt een gedeelte van de
profilering weggeknipt, anders ontstaat een te dikke fels.

Gevelbekleding

Het felssysteem toegepast als gevelbekleding vraagt ook om een ventilerende spouw achter het Titaanzink. De werkwijze voor een gevel is gelijk aan die voor dakbedekking. De enkele fels kan bij gevelbekleding worden toegepast:

  • Horizontale felsbanen: de dubbele fels is hierbij aan te bevelen. Voor optimaal werk de baanbreedte beperken tot 500 mm, en om hanteerbaarheid de baanlengte beperken tot ca. 5 meter.
  • Verticale felsbanen: de baanbreedte bij voorkeur ca. 500 mm of smaller bij langere banen. Baanlengten beperken tot ca. 5 meter.

 

Bron: http://www.nedzink.nl

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers