Gevelbekleding-info.be

Premie buitenmuurisolatie 2020

Laatste update 14 januari 2020 – Het renoveren van de gevel gaat vaak gepaard met het verbeteren van de buitenmuurisolatie. Alle premies en subsidies die gebruikt kunnen worden zijn meer dan welkom om deze kost te dragen. Om premies te ontvangen voor je buitenmuurisolatie moet je echter wel aan enige voorwaarden voldoen.

 

1. Premiebedrag buitenmuur langs buiten isoleren

Als je je muren langs buiten isoleert heb je recht op een isolatiepremie van € 15/m². De premie wordt met 50% verhoogd als je een beschermde afnemer bent.

Voorwaarden: 

– Het isolatiemateriaal moet een minimale Rd-waarde hebben van 3 m²K/W.

– De woning moet vóór 01-01-2016 op het elektriciteitsnet aangesloten zijn. Nieuwbouw komt dus niet in aanmerking, wél nieuw aangebouwde constructies.

– De factuur mag maximaal één jaar oud zijn op het moment van de premieaanvraag.

 

2. Premiebedrag buitenmuur langs binnen isoleren

Ook voor het isoleren van je buitenmuur langs binnen heb je recht op een premie van € 15/m². De premie wordt met 50% verhoogd als je een beschermde afnemer bent.

Voorwaarden:

De datum op de eindfactuur bepaalt voor welk jaar je een premie aanvraagt. Het isolatiemateriaal moet een minimale Rd-waarde van 2 m²K/W hebben.

Alleen wanneer je de werken laat uitvoeren door een vakman heb je recht op een premie. Via onze offerteservice ontvang je vrijblijvende offertes op maat van erkende isolatiespecialisten in je buurt. Naast een correcte plaatsing ben je ook verzekerd van deskundig advies omtrent het invullen van je premieaanvraag.

 

3. Premiebedrag spouwmuurisolatie

Zowel bij eindfacturen van 2020 ontvang je een premie van € 5/m².

Voorwaarden:

  • De spouw moet minimum 5cm breed zijn en moet volledig gevuld worden met isolatiemateriaal.
  • De vakman moet kunnen verklaren dat hij werkt volgens de eisen van de Technische Specificatie STS 71.1.

 

4. Andere financiële voordelen

Als je de isolatiewerken door een vakman laat uitvoeren betaal je slechts 6% btw in plaats van 21%. Om hiervan te kunnen genieten moet je woning ouder dan 10 jaar zijn. Het moet hier ook gaan om een privéwoning die maximaal voor de helft voor professionele doeleinden gebruikt wordt.

Als je meerdere renovatiewerken laat uitvoeren kan je in aanmerking komen voor een totaalrenovatiebonus. Dit betekent dat je binnen een termijn van 5 jaar, drie of meer energiebesparende maatregelen laat uitvoeren. Deze termijn van 5 jaar begint vanaf de datum van de eerste investering. Die datum mag niet vóór 1 januari 2017 liggen.

De volgende werken vallen onder deze totaalrenovatie: dakisolatie, zoldervloerisolatie, buitenmuurisolatie, spouwmuurisolatie, kelder- of vloerisolatie, plaatsen van nieuwe beglazing, plaatsen van zonneboilers, warmtepompen en ventilatiesystemen.

Hoe meer energiebesparende maatregelen je onderneemt, hoe hoger de premie: voor 3 investeringen in eengezinswoningen kan je tot  1.250 euro ontvangen, voor 4 investeringen  1.750 euro, 5 investeringen = 2.750 euro,… Als deze werken in een appartement gebeuren, wordt de bonus gehalveerd.

 

Hoeveel bedraagt de bonus?

 

Aantal investeringen Bonus
3€ 1.250
4 € 1.750
5 € 2.750
6€ 3.750
7€ 4.750

 

Nog enkele belangrijke aandachtspunten:

  • Vanaf vijf investeringen heb je een EPC-attest nodig om een bonus te kunnen ontvangen voor vijf of meer investeringen.
  • Voor appartementen geldt de helft van deze bedragen.
  • Voor beschermde afnemers wordt de bonus telkens met 50% verhoogd.
  • De premie kan je aanvragen via de website van netbeheerder Fluvius (fusie tussen Infrax en Eandis).

 

Tip: bij het vragen van een offerte

Als je in aanmerking wilt komen voor een premie, kan je dit best direct tegen je vakman zeggen. Hij kan je verder helpen met het uitvoeren ervan. Klik hier om gratis offertes te ontvangen en kom te weten hoeveel geld je terug krijgt onder de vorm van een subsidie.

 

Offertes voor muurisolatie ontvangen?

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Isolatiespecialisten