Premie buitenmuurisolatie

Laatste update 22 december 2017 – Het renoveren van de gevel gaat vaak gepaard met het verbeteren van de buitenmuurisolatie. Alle premies en subsidies die gebruikt kunnen worden zijn meer dan welkom om deze kost te dragen.

Om premies te ontvangen voor je buitenmuurisolatie moet je echter wel aan enige voorwaarden voldoen:

 

1) Premiebedrag buitenmuur langs buiten isoleren

Als je je muren langs buiten isoleert heb je recht op een isolatiepremie van €15 per vierkante meter. De premie wordt met 50% verhoogd als je een beschermde afnemer bent.

Voorwaarden: 

– Het isolatiemateriaal moet een minimale Rd-waarde hebben van 3 m²K/W.

– De woning moet vóór 01-01-2016 op het elektriciteitsnet aangesloten zijn. Nieuwbouw komt dus niet in aanmerking, wél nieuw aangebouwde constructies.

– De factuur mag maximaal één jaar oud zijn op het moment van de premieaanvraag.

 

2) Premiebedrag buitenmuur langs binnen isoleren

Ook voor het isoleren van je buitenmuur langs binnen heb je recht op een premie van €15 per vierkante meter. De premie wordt met 50% verhoogd als je een beschermde afnemer bent.

Voorwaarden:

Dit geldt voor isolatiewerken met een eindfactuur vanaf 1 januari 2017. Het isolatiemateriaal moet een minimale Rd-waarde van 2 m²K/W hebben.

Let op! Je hebt enkel recht op de premie als je de werken door een erkende vakman laat uitvoeren. Kom hier met vakmannen in contact en ontvang gratis offertes om de prijzen exact te weten.

 

3) Premiebedrag spouwmuurisolatie

De premie die je kan ontvangen wanneer je je spouwmuur isoleert bedraagt vanaf 2018 5 euro per m².

Voorwaarden:

– De spouw moet minimum 5cm breed zijn en moet volledig gevuld worden met isolatiemateriaal.

– De vakman moet kunnen verklaren dat hij werkt volgens de eisen van de Technische Specificatie STS 71.1. Klik hier om vrijblijvend prijzen te ontvangen van installateurs voor spouwmuurisolatie.

 

4) Andere financiële voordelen

Als je de isolatiewerken door een vakman laat uitvoeren betaal je slechts 6% BTW in plaats van 21%. Om hiervan te kunnen genieten moet je woning ouder dan 10 jaar zijn. Het moet hier ook gaan om een privéwoning die maximaal voor de helft voor professionele doeleinden gebruikt wordt.

Als je meerdere renovatiewerken laat uitvoeren kan je in aanmerking komen voor een totaalrenovatie bonus. Dit betekent dat je binnen een termijn van 5 jaar, drie of meer energiebesparende maatregelen laat uitvoeren. Deze termijn van 5 jaar begint vanaf de datum van de eerste investering. Die datum mag niet vóór 1 januari 2017 liggen.

De volgende werken vallen onder deze totaalrenovatie: dakisolatie, zoldervloerisolatie, buitenmuurisolatie, spouwmuurisolatie, kelder- of vloerisolatie, plaatsen van nieuwe beglazing, plaatsen van zonneboilers, warmtepompen en ventilatiesystemen.

Hoe meer energiebesparende maatregelen je onderneemt, hoe hoger de premie: voor 3 investeringen in eengezinswoningen kan je tot €1250 ontvangen, voor 4 investeringen 1750 euro, 5 investeringen = 2750 euro,… Als deze werken in een appartement gebeuren, wordt de bonus gehalveerd.

 

 

Tip: bij het vragen van een offerte

Als je in aanmerking wilt komen voor een premie, kan je dit best direct tegen je vakman zeggen. Hij kan je verder helpen met het uitvoeren ervan. Klik hier om gratis offertes te ontvangen en kom te weten hoeveel geld je terug krijgt onder de vorm van een subsidie.

 

 

Ontvang vrijblijvend offertes van erkende gevelwerkers

Gevelwerken zijn een hele investering en moeten op een correcte manier worden uitgevoerd. Via onderstaand formulier kan je gratis en zonder enige aankoopverplichting online advies en voorstellen aanvragen van erkende aannemers in gevelwerken. Vul uw wensen zo nauwkeurig mogelijk in voor het vinden van de meest geschikte vakman. Bediening overal in België – Maximaal 3 verschillende offertes